keskiviikko 14. marraskuuta 2012

'En tiedä on moneen kysymykseen ainoa oikea vastaus'

Toinen kirja, jonka luin kokonaan ennen INNOn alkua, oli Heikki Peltolan Hohtoa kohti - Se kohottaa mikä kolahtaa. Kirja vaikutti alun selailulta mielenkiintoiselta, lyhyitä juttuja ja vinkkejä, joilla voi kohottaa omaa yritystään, ideaan, innovaatiotaan tai mitä tahansa muuta hohtoa kohti, kohti parempaa. "Asiakkaat eivät syty siitä että olet hyvä, on oltava hohdokas." Kirja on melkoisen paksu, joten jossain vaiheessa tarinat alkavat jo kyllästyttää - kunnon jatkuva tarina ei ohjaa kirjan läpi, jolloin jutut voivat jäädä irrallisiksi ja alkaa puuduttaa. Mutta muutamia hyviä juttuja myös tämä kirja omaan oppimiseen ja projektiin antoi.

"Asiakas voi tyytyä, mutta ei ole tyytyväinen."

Halusimme INNO projektissa suoriutua toimeksiantajamme Oraksen antamasta haasteesta niin hyvin kuin mahdollista. INNO-projektin kaksi eri ryhmää ovat tekemässä samalle toimeksiantajalle projektia, joten asetimme itsellemme haasteeksi ylittää itsemme, ja toivoa että toimeksiantaja olisi vähintään yhtä tyytyväinen meidän panokseen ja tuotokseen kuin toisen ryhmän, ellei enemmänkin. "Se kohottaa, mikä kolahtaa", toimii tässäkin, ja pyrimmekin kehittämään aivoriihissämme ideoita, jotka kolahtaisivat meihin, sekä muihin "testihenkilöihin" joille ajatuksiamme jaoimme.

"Tatuoi silmäluomiesi sisäpuolelle, että annat mitä lupaat antaa."

Neuvo, joka kolahti itselle hyvin paljon. Toimii niin tässä, kuin muissakin projekteissa, elämässä ja muussa, ja tulee olemaan yksi todella hyvistä motoista, joita harvakseltaan kirjasta löytyi. Haluamme myös, että Oras ja Nitro ovat tyytyväisiä tekemiseemme, ja toivomme että voimme antaa heille sen mitä lupaamme, eli uusia ja innovatiivisia ideoita.

Yksi hyvistä lainauksista oli myös ohje; "1% parannus viikossa parantaa suoritusta 67% vuodessa". Asia, joka tuntuu melko pieneltä viikossa, alkaa korkoa kerätessään olla aika iso vuositasolla. Asia, joka ihmisiltä unohtuu, mutta pitkällä tähtäimellä pienistäkin asioista kasvaa isoja puroja ja jokia (:

- Elina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti